Los Angeles (8): Hollywood Boulevard și Walk of Fame

 

Cred că oricine ajunge, ca turist, la Los Angeles, ar trebui să își înceapă aventura californiană chiar pe Hollywood Boulevard și, mai precis, pe Walk of Fame. Numai aici poți să intri direct în atmosfera Cetății Filmului, să realizezi că ești la Hollywood și să ai impresia că te plimbi printr-un decor cinematografic.

Pentru că am ajuns la Los Angeles pe 23 februarie, cu o zi înainte de decernarea Premiilor Oscar 2013, după doar câteva ore de la aterizare, în ciuda oboselii și a schimbării fusului orar, am mers direct către Hollywood Boulevard. Eram nerăbdătoare să văd pregătirile pentru Oscaruri, agitația din jurul Dolby Theatre, unde a avut loc ceremonia și să iau pulsul orașului. Mă așteptam la un bulevard uriaș, cu câte patru benzi pe fiecare sens, multă lume, polițiști isterici, străzi închise și multe restricții. Dar am găsit o stradă normală, pentru că Hollywood Boulevard nu este atât de larg pe cât mă așteptam, doar câteva străzi închise, polițiști zâmbitori și politicoși (da, și arătoși, cu motocicletele lor cu tot, pe care scria, mare, LAPD), lume veselă și nu chiar atât de multă, magazine deschise și, ceea ce m-a bucurat cel mai tare, se putea intra în Dolby Theatre, chiar dacă pregătirile erau în toi și lipseau mai puțin de 20 de ore până la sosirea vedetelor pe covorul roșu!

Sâmbătă seara, panourile luminoase anunțau drumurile restricționate în ziua următoare, pentru desfășurarea galei de decernare a Premiilor Oscar 2013

LA Oscaruri

LA Dolby Theatre 1

LA Dolby Theatre 2

LA Dolby Theatre 8

LA Dolby Theatre 4

Pregătirile pentru Oscaruri erau în toi. Așa arăta interiorul teatrului cu o zi înainte de decernarea Oscarurilor, decorat cu statuete, flori și cu covorul roșu întins…

LA Dolby Theatre 16

LA Hollywood Boulevard 4

Așa arăta Dolby Theatre la patru zile după gala OscarurilorLA Dolby Theatre 19

LA Dolby Theatre 13

LA Dolby Theatre 14

LA Dolby Theatre 15

LA Dolby Theatre 11

 

Dolby Theatre nu este foarte mare, iar ceea ce este neașteptat e faptul că în interiorul său se află multe magazine, la toate etajele, ceea ce îl face să arate ca un mall prevăzut și cu o sală de teatru. Pe coloanele de la intrarea în teatru sunt etalate titlurile tuturor peliculelor care au câștigat Oscarul pentru cel mai bun film, iar “terenul” este pregătit până în … 2071!

Hollywood Boulevard a trecut, în ultimii ani, printr-un proces complex de renovare și relansare, pentru a atrage cât mai mulți turiști. Pentru că, până pe la mijlocul anilor ‘90, nu se bucura de o reputație extraordinară. Însă după 1995 a fost reamenajat și s-au investit sute de mii de dolari pentru construirea unui sistem de iluminat modern, îmbunătățirea rețelei de transport în comun, construirea câtorva școli, muzee și apartamente.

Hollywood Boulevard

LA Hollywood Boulevard 2

LA Hollywood Boulevard 6

LA Hollywood Boulevard 5

LA Hollywood Boulevard 1

 

Hollywood Walk of Fame se întinde pe o lungime de 2100 de metri din celebrul bulevard, între North Gower Street și La Brea Avenue. Pașii te poartă pe mai bine de 2400 de stele rozalii, în cinci colțuri, dedicate celor mai importante nume din industria cinematografică, muzicală, a teatrului, din televiziune sau radio. Așadar, caută steaua idolului tău și imortalizează acest moment!

Hollywood Walk of Fame

LA Hollywood Walk of Fame 3

LA Hollywood Walk of Fame 5

LA Hollywood Walk of Fame 1

LA Hollywood Walk of Fame 4

 

 

Pe Hollywood Boulevard se mai află, de asememea, Teatrul Chinezesc, în fața căruia și-au lăsat amprentele, în ciment, staruri precum Marilyn Monroe, Jack Nicholson și mulți alții, magazine cu suveniruri, muzeul figurilor de ceară – Madame Tussauds sau Hollywood Museum.

LA Madame Tussauds

 

S-ar putea să vă placă și:

Los Angeles (7): ce am mâncat în America

Los Angeles (6): semnul Hollywood și Observatorul Griffith

Los Angeles (5): o plimbare pe Rodeo Drive

Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu

Los Angeles (3): între dealurile Hollywood-iene și plaja Pacificului

Los Angeles (2): pe covorul roșu al Oscarurilor

Los Angeles (1): Hollywood-ul fierbe în așteptarea Oscarurilor

 

Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului.

 

 

 

Comentarii

[…] povestit pe unde ne-am plimbat în călătoria la Los Angeles, ce e de făcut acolo, ce am mâncat și ce mi-a plăcut cel mai mult. Dar nu v-am spus cât a costat, cu ce am mers și […]

Lasa un comentariu