Dubai (9): o zi la Atlantis, The Palm Jumeirah

Dubai_Atlantis 10

O călătorie în Dubai nu este completă fără vizitarea celebrului grup de insule artificiale în formă de frunză palmier – The Palm Jumeirah, încununat de nu mai puțin cunoscutul hotel Atlantis și parcul de distracții de aici.

Și pentru că vorbim despre emiratul Dubai, nu putem să nu începem cu un record: The Palm Jumeirah este cea mai mare insulă artificială din lume, are forma unei frunze de palmier și este compusă dintr-o “tulpină” (șoseaua centrală), lungă de 2 km și 17 ramificații, unite printr-o altă șosea circulară (străbătută și de un tren).

 

Dubai_Atlantis 44

Dubai_Atlantis 3

Dubai_Atlantis 45

Dubai_Atlantis 47

Dubai_Atlantis 22

 The Palm Jumeirah face parte dintr-un arhipelag căruia i se vor alătura, la un moment dat, încă două insule similare: The Palm Jebel Ali și The Palm Deira. Criza financiară le-a cam dat emiratezilor planurile peste cap, dar nu am să intru în detalii economice, ci am să vă povestesc ce frumos este parcul de distracții Atlantis și ce poți face în celebrul hotel de cinci stele Atlantis, The Palm.

Dubai_Atlantis 1

Dubai_Atlantis 5

Dacă nu ai norocul să o duci atât de bine încât să îți permiți să stai într-una dintre camerele cu prețuri care pornesc de la 400 de euro pe noapte, poți să vizitezi hotelul luând masa la unul din cele 21 de restaurante de aici. Printre care se numără și celebrul Nobu, dar și restaurante cu specific arăbesc, chinezesc, o braserie, cafenele și chiar fast food-uri – deci de toate pentru toți! Ossiano este numele faimosului local luxos cu prețuri exorbitante, în care iei masa în fața unui imens acvariu cu mii de specii marine. Dacă aveți de gând să mergeți seara la Atlantis The Palm, vă sfătuiesc să faceți, în prealabil, o rezervare la unul dintre restaurante, pentru că e un loc destul de exclusivist, sau… să vă îmbrăcați smart casual. La urma urmei, aici haina face pe om – asta dacă nu ai cheia (cardul) de intrare în cameră la tine.

Într-una din serile petrecute în Dubai am luat masa la Asia Republic, un mic restaurant chinezesc delicios, fără pretenții, cu prețuri moderate și mâncare excelentă, apoi am făcut un tur al parterului și… dar mai bine vă las să apreciați arta care nu are nevoie de prea multe cuvinte.

Dubai_Atlantis 6

Dubai_Atlantis 7

Dubai_Atlantis 8

Dubai_Atlantis 9

Dubai_Atlantis 10

Candelabre, făclii, arteziene, acvarii supradimensionate, coloane masive, marmură, aur, sticlă de Murano, cristale, lemn prețios, plante naturale, plante artificiale, ape curgătoare, balustrade din fier forjat… de toate, să fie, cât mai multe, cât mai mari!

Dubai_Atlantis 12

Dubai_Atlantis 13

Arta cere sacrificii. De data asta, ne-am sacrificat ochii.

Dubai_Atlantis 14

Dubai_Atlantis 16

Dubai_Atlantis 17

La Asia Republic am mâncat noodles, orez și alte “chinezării” delicioase

Dubai_Atlantis 18

Dubai_Atlantis 19

 

A doua zi am revenit la Atlantis, pentru a petrece o zi întreagă la aquapark, un loc de distracții fabulos, comparabil cu cele mai frumoase aquapark-uri din SUA, și cu asta cred că nu mai trebuie să adaug prea multe.

La capitolul distracții, la Atlantis poți să faci multe. Atât cât te ține buzunarul. Poți să înoți sau să te scufunzi cu delfinii la Dolphin Bay, să îți faci poze cu focile la Sea Lion Point, să vizitezi The Lost Chambers Aquarium (un acvariu interesant pentru copii), să faci scuba diving, să înoți cu rechinii, să te plimbi pe mare (în Marea Arabiei) și câte și mai câte!

Noi ne-am rezumat la waterpark-ul Atlantis, în primul rând pentru că prețurile pentru celelalte distracții sunt foarte mari (de ordinul sutelor de dolari, depinde ce vrei să faci, ce fel de bilete sau abonamente cumperi, de unde și în ce perioadă). Și mai e ceva, chiar dacă mi-aș permite din punct de vedere financiar, nu aș înota niciodată cu un delfin, nu m-aș pupa cu el și nu l-aș atinge – din respect pentru animal. Așa cum nu m-am putut urca nici pe cămilă, în deșert, cum nu am putut să călăresc un elefant în Malaezia sau să mângâi pisicile de mare în Florida. Din respect pentru animalele care, și așa, sunt chinuite pentru amuzamentul nostru omenesc – uneori cam sadic. Dar asta e numai părerea mea și nu-i judec în niciun fel pe cei care o fac, până la urmă, e alegerea fiecăruia.

 

Cum a fost la Aquaventure Waterpark Dubai

A fost extraordinar! Am petrecut o zi întreagă în acest parc de distracții în care curg tone de apă, sunt amenajate plaje artificiale, tobogane spectaculoase, tuneluri cu apă, râuri repezi și tot felul de distracții. Nu am simțit când au trecut opt ore pline de adrenalină, condițiile sunt excelente, totul e amenajat cu grijă, este foarte curat, te simți în siguranță și ai tot confortul de care poți avea nevoie pentru o zi de bălăceală continuă!

Am ajuns acolo la ora deschiderii (ora 10.00, dar depinde de sezon), am lăsat hainele și toate grijile în vestiarul de la intrare și, înarmați doar cu prosoape, pălării și creme care să ne protejeze de soare (și ceva bani de înghețată – că bere nu servesc) am pornit la stropeală!

Ne-am dat de vreo 10 ori în River Rides, un râu care curge repede, are cascade, jeturi de apă și valuri fabuloase și m-am dat (singură, pentru că e pentru copii mai mari) în The Tower of Poseidon, care este… wow! De fapt, nu vă spun cum este, ca să nu stric surpriza, care pentru mine a fost totală!

Dubai_Atlantis 28

Dubai_Atlantis 29

Dubai_Atlantis 31

Dubai_Atlantis 32

Dubai_Atlantis 33
Am stat o jumătate de oră în fața lui The Tower of Neptune, un tobogan amețitor, lung, abrupt, în care curge un jet foarte, foarte puternic de apă și… nu am avut curaj să mă dau – dar o să o fac eu și pe asta. Plaja artificială e cam… artificială, dar nici nu am avut timp de stat la plajă. Pe scurt, a fost o zi excelentă, iar prețul piperat a meritat, cred eu.

Dubai_Atlantis 34

Dubai_Atlantis 35 Dubai_Atlantis 36

Dubai_Atlantis 37

Dubai_Atlantis 38

Dubai_Atlantis 39

Dubai_Atlantis 40

Dubai_Atlantis 41

Dubai_Atlantis 24

Dubai_Atlantis 25

Dubai_Atlantis 26

Dubai_Atlantis 27

Dubai_Atlantis 42

Dubai_Atlantis 48

Biletele pentru intrarea în aquapark le-am cumpărat online, cu aproximativ o săptămână înainte. Pentru prețuri, consultați site-ul Atlantis, pentru că variază în funcție de perioada anului, numărul de persoane, tipul de pachet pentru care optați și altele.

S-ar putea să vă placă și:

Dubai (1): primele impresii din Emiratele Arabe Unite

Dubai (2): prânzul cu un beduin. Despre tradiții și islam

Dubai (3): FOTO – contrastul între vechi și nou

Dubai (4): “Desert safari”, o experiență unică

Dubai (5): Ce am mâncat în Emiratele Arabe Unite

Dubai (6): Turul orașului Dubai în câteva ore

Dubai (7): Burj Khalifa sau cum se vede orașul Dubai din cea mai înaltă clădire din lume

Dubai (8): Ce poți face o zi la Abu Dhabi  

Cum se vede orașul Dubai din avion, noaptea

 

Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului.

Comentarii

Irina Neagu , 7 February 2015 at 11:37 pm

Tocmai ne-am intors din Dubai . Ne-au impresionat eforturile de a crea” cele mai ” tari chestii diverse” , ne-am simtit bine ca am ajuns la soare si caldura naturala in timp ce la noi este frig si viscol dar atata timp cat , dincolo de distractiile oferite pe bani grei , intr-un mall noi ca turisti stam civilizati la rand sa intram la un wc (situatie fireasca pentru orice om ) iar cetatenii arabi au prioritate fara jena sa se usureze fara sa le pese ca sunt oameni care asteapta rabdatori eliberarea unei cabine , ei bine , eu consider ca nivelul lor de civilizatie si bun simt este tot atat de departe pe cat era inainte sa se construiasca prima locuinta din alte materiale decat frunzele de palmier sau ce le crestea lor pe acolo . Prefer sa platesc orice distractie in Europa , civilizata dar in tarile arabe , indiferent care dintre ele nu voi mai calca decat daca , Doamne fereste , voi fi nevoita !

Octavia C , 30 October 2016 at 11:17 am

Foarte bune povestirile din Dubai,dar cum cred ca deocamdata e doar un gand sa ajung acolo ar fi fost foarte interesant sa ne povestesti pe larg in loc sa ne lasi sa descoperim. Spune si cateva preturi la Atlantis si nu numai (in afara de avion si hotel care depinde de fiecare. Superbe pozele pe care le-ai atasat. Cu ve aparat sunt facute?
Felicitari pentru review!

Cristiana Constantinescu , 30 October 2016 at 9:48 pm

Bună, Octavia, mulțumesc pentru mesaj și pentru aprecieri! Au trecut trei ani și ceva de la excursia în Dubai, este posibil ca prețurile să fi suferit modificări, oricum, ele variază în funcție de sezon, număr de persoane, atracțiile alese etc, găsești detalii actualizate aici: https://www.atlantisthepalm.com/marine-water-park. Pozele sunt făcute cu un Nikon D3100. Despre Dubai și Emirate am povestit în mai multe posturi, cum m-am priceput eu mai bine și am dat multe detalii și fotografii, le vei găsi pe toate pe blog! Mulțumesc, sper să revii pe Prin vacanță! Numai bine, vacanțe frumoase! Cristiana.

Lasa un comentariu