10 idei pentru vacanța de iarnă

Fagaras res

Se apropie vacanța de iarnă și e timpul să vă faceți – dacă nu v-ați făcut deja – planuri!

Am căutat prin ofertele agențiilor de turism și am găsit câteva idei atrăgătoare, la prețuri diferite. Despre mine, ce să vă spun, aș petrece fiecare An Nou în Times Square, dar asta nu știu când sau dacă se va întâmpla.
Pană atunci, iată ce mi-a atras atenția pentru această vacanță de iarnă. Țin să vă spun că nu fac reclamă niciunei agenții de turism sau companii aeriene, nu am testat toate ofertele, sunt doar păreri personale, pe alocuri subiective. Doar câteva idei pentru vacanța de iarnă.

1. Piețele de Crăciun

Vin fiert, turtă dulce, colinde, brazi frumos împodobiți, castane coapte și o atmosferă de sărbătoare. Fie că alegeți Berlin, Viena, Salzburg, Munchen, Dresda sau Praga, piețele de Crăciun vă vor ajuta să simțiți din plin atmosfera Crăciunului.
Iată câteva oferte, cu prețuri de pornire:

Munchen, de la 289 euro
Berlin, de la 350 euro
Viena, de la 300 euro
Praga, de la 300 de euro

Viktualienmarkt Munchen 9

 

2. Vacanță la schi

Poate că ar fi de evitat perioada Crăciunului și a Revelionului, dar pârtiile de schi din Austria, Italia sau Franța vă așteaptă toată iarna.

 

3. Emiratele Arabe Unite

Am văzut foarte multe oferte pentru Revelion în Emirate – în special în Dubai -, așa că am dedus că este o destinație căutată de români. Dubaiul vă așteaptă cu vreme caldă, partide de shopping, mâncare bună și atmosferă de vacanță. Și nici nu mai aveți nevoie de viză pentru Emirate!

Revelion în Dubai, de la 895 de euro (plus alte pachete interesante pentru Revelion)

Revelion în Dubai, de la 1080 de euro sau 1590 de euro

Dubai_Abra 5

 

4. Madeira

În 2013 am fost foarte aproape de a petrece Revelionul în Madeira, arhipelagul portughez situat în Oceanul Atlantic. Mi se pare o variantă potrivită pentru vacanța de iarnă: chiar dacă nu are exotismul Caraibelor sau Maldivelor, este mult mai aproape de România și are o climă blândă, mediteraneană, peisaje minunate, vegetație exotică și vin bun!

Revelion în Madeira, de la 854 de euro

Revelion în Madeira, prețuri diferite

 

5. Crăciun în Laponia

Ce loc poate fi mai potrivit să petreci Crăciunul decât… acasă la Moș Crăciun? Îmi și imaginez fețele uimite ale celor mici în fața renilor, căsuțelor din turtă dulce sau săniilor de la Rovaniemi. Dar și pe cele ale părinților, în drum spre saună…

Crăciun la Moș Crăciun, de la 1179 euro

Vacanță în Laponia, de la 1399 de euro

 

6. Parcuri de distracții

Nu chiar de Revelion, dar în preajma Căciunului cred că parcurile de distracții sunt un loc cu adevărat magic, unde poți retrăi copilăria alături de cei mici. Disneyland (Paris), PortAventura (Spania), Legoland sau Europa Park (Germania), Gardaland (Italia, pentru cei mai mici) sunt doar câteva dintre parcurile de distracții din Europa care merită vizitate.

Disneyland Paris

Paris_Disneyland 2

 

7. Croaziere

Pe Marea Mediterană, în Maroc, Madeira și Tenerife, în Emiratele Arabe Unite, Caraibe, Mexic sau orice alte porturi visați, croazierele au câștigat mult teren în ultimii ani și în rândul turiștilor români. Prin urmare, și ofertele agențiilor sunt variate. Personal, încă nu apreciez așa cum ar trebui, probabil, acest gen de turism, poate, însă, cu vârsta…

Dubrovnik

Croatia_Dubrovnik 5

 

8. România: Gura Humorului

Vă spun sincer: ofertele de pe Valea Prahovei mi se par nejustificat de scumpe (doar dacă mergeți în gașcă, la gazde cunoscute poate să fie mai avantajos), la mare nu m-aș duce iarna nici la noi și nici la bulgari sau greci, așa că un loc frumos mi se pare Bucovina. Mai exact, Gura Humorului, cu zapadă (de obicei) din belșug, aproape de cele mai frumoase mănăstiri din lume (subiectiv vorbind) și cu servicii bune.

Revelion la Gura Humorului

 

9. Vacanțe exotice

Aici te întinzi cât te ține buzunarul. Oricum, pornești de la 1000 de euro/persoană și ai la dispoziție o mulțime de destinații cu soare, apă caldă, valuri înspumate și delicatese exotice: Maldive, Caraibe, Mexic, Republica Dominicană și așa mai departe.
În acest moment, cea mai accesibilă destinație exotică pentru români mi se pare Sri Lanka, unde se poate ajunge convenabil cu Fly Dubai, Turkish Airlines sau Qatar Airways; urmăriți permanent ofertele acestor companii aeriene pentru a obține prețuri avantajoase pentru Asia, în general.

Sri Lanka (Hikkaduwa)

Sri Lanka 10

 

10. New York

Asta așa… aspirațional. Nu puteam să închei lista fără a adăuga și orașul meu preferat din toată lumea. Un Revelion la New York este scump, e frig, aglomerație peste tot, iar în Times Square nu prea ai cum să ajungi, decât dacă îți ocupi locul cu mult itmp înainte, nu ai voie cu alcool și, eventual, îți pui pamperși (așa am auzit!). Cu toate astea, New York mi se pare Locul în care trebuie să fii în momentul dintre ani, ca să îți meargă bine tot restul anului!

NYC Craciun 2013_10 crop

Lasa un comentariu