10 idei pentru vacanța de primăvară

Iată câteva idei pentru vacanța de Paști, Ziua Îndrăgostiților, 1 Mai, vacanța școlară de primăvară sau, pur și simplu pentru că vreți să evadați!

1. Veneția. Carnavalul este în toi! Pregătiți-vă costumele, luați-vă și haine groase și mănuși și dați frâu liber celor mai sălbatice petreceri, pentru că în această perioadă, la Veneția, toată lumea e pusă pe distracție! Nu așteptați, pentru că mai sunt doar câteva zile până la încheierea Carnavalului. Veneția este, însă, frumoasă oricând, mai ales primăvara, când pomii sunt în floare și soarele sus pe cer. Am găsit o ofertă aici.

Venetia_San Marco Basilica 2

 

2. Olanda. Fie că mergeți la Amsterdam sau în orășelele pitorești din jurul capitalei, cred că primăvara este anotimpul cel mai potrivit pentru o aterizare în Olanda, pentru că numai așa puteți admira cum se cuvine Țara Lalelelor. Este un clișeu, dar abia aștept să văd câmpurile cu flori de toate culorile din avion și, mai de aproape, în minunatele Grădini Keukenhof, din apropierea Amsterdamului. Câteva idei de cazare și prețuri găsiți aici.

Amsterdam_canale 2

 

3. Praga. Am o admirație aparte pentru capitala Cehiei, pentru că reprezintă primul meu contact cu străinătatea, așa că revin mereu cu plăcere la Praga. Are multe de oferit – muzee, o grădină zoologică frumoasă, restaurante excelente, străzi cu magazine, piețe baroce maiestuoase, concerte de orgă în catedrale și trasee de plimbare nemaipomenite. Iubesc Praga pentru cerul ei albastru pe care nu l-am văzut în multe orașe, pentru aerul curat, atmosfera occidentală, îmbinarea perfectă între vechi și nou și pentru că are oameni frumoși. Iată câteva oferte aici.

Praga-Charles Bridge 1 res

 

4. Emiratele Arabe Unite. În luna aprilie temperatura aerului este ideală pentru plajă și baie: nici prea cald, nici prea răcoare, așa că este o perioadă bună pentru a vizita Dubai, Abu Dhabi sau alte emirate. Evitați perioada Paștelui, când prețurile la transport și cazare cresc vertiginos. Tarom și FlyDubai au zboruri directe în Dubai, iar acum nici nu mai aveți nevoie de viză. Pe lângă partidele de shopping sau plajă, puteți încerca safari pe dune, puteți vizita cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa – sau să hoinăriți prin bazarurile din Dubai sau Abu Dhabi. Găsiți oferte aici.

Dubai_Burj Khalifa 1

 

5. Lisabona. Încă nu am ajuns în capitala Portugaliei, deși îmi doresc foarte mult. Am vizitat acum ceva vreme Porto și mi-a plăcut foarte mult atmosfera orașului. Am auzit, însă, că Lisabona este mai veselă, mai colorată, mai plină de viață și are localuri celebre. Dacă mergeți, să îmi povestiți și mie! Iată câteva oferte aici.

6. Istanbul. Este doar la o oră de zbor de București, nu este prea frig și are de toate pentru toți: croaziere pe Bosfor, muzee, palate, moschei, baruri pentru toate gusturile, bazaruri și, mai ales, mâncare bună. Iar ca român ești primit regește! Aprilie este luna lalelelor la Istanbul, așa că tot orașul este colorat în cele mai frumoase nuanțe și adevărate covoare de lalele sunt împrăștiate peste tot. Puteți cere oferte aici.

Istanbul_Sf Sofia 1

 

7. Grecia. Probabil că este una dintre cele mai populare destinații de Paști pentru românii amatori de vacanțe în străinătate, mai ales pentru că și grecii sunt ortodocși și noi, românii, ne simțim aproape ca acasă în orașele, stațiunile sau insulele grecești. Nici nu ai cum să te simți altfel, înconjurat de peisaje frumoase, climă blândă, stare de vacanță 365 de zile pe an, muzică vioaie, mâncăruri delicioase, vinuri bune și prețuri accesibile. Ceea ce îmi place în Grecia este varietatea zonelor: de la nord la sud găsim peisaje foarte variate, forme de relief complet diferite, stațiuni pentru familii, cupluri de toate felurile, sportivi sau petrecăreți. Chiar dacă am fost de multe ori în Grecia, nu mă satur niciodată de atmosfera ei de vacanță și insulele atât de diferite. Ofertele pentru vacanțe în Grecia sunt infinite.

Zakynthos Shipwreck View 4

 

8. Japonia. Dacă vă țin buzunarele și puteți să traversați continente în luna aprilie, Festivalul Cireșilor în Floare este cel mai bun pretext pentru a vizita Japonia – dacă aveați nevoie de unul! Este un vis vechi să mă plimb printre florile de cireș în Tokyo și să gust adevăratul sushi, la el acasă. Până atunci, iată câteva prețuri.

9. Paris. Pe 12 aprilie 2015 are loc Maratonul de la Paris, în care alergătorii vor parcurge 42 de km într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Este un spectacol unic, o atmosferă greu de descris, o adevărată sărbătoare. Îmi și imaginez Parisul în culorile primăverii, cu castanii înfloriți și vântul umed și rece, animat de zecile de mii de alergători. Puteți cere oferte aici.

Paris_Ile St. Louis 2

 

10. Muscat. M-am gândit să adaug încă o destinație orientală la care visez de multă vreme: Oman – Muscat. Mai puțin turistic decât Emiratul Dubai, cu plaje întinse și hoteluri de lux cu servicii ireproșabile, palate și moschei care te invită să te pierzi printre coloanele cu mozaicuri, Muscat este una dintre destinațiile pe care sper să le bifez cât de curând. Iată oferte aici.

 

Miami Beach_ocean res

 

Lasa un comentariu